- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

חביתת עלי מנגולד


[1]לצד ריבות החבושים והתפוחים, דלעת מטוגנת, התמרים הצהובים, גרעיני הרימון המבושמים במי זהר ועוד מאכלים המוגשים אצלנו בסדר ראש השנה, אפשר למצוא גם חביתות עם עלי מנגולד הנקראים גם עלי סלק. את החביתות האלה אני אוהבת במיוחד. אצלנו כבר כולם יודעים שחביתה אחת לפחות (אם לא 2-3…), מיועדת לי. ברוח החג והאיחולים לשנה מתוקה, מפזרים מעל החביתה סוכר , מברכים "שיסתלקו אויבינו ושונאינו…" ואוכלים.

אבל אתם יודעים מה, לא חייבים לחכות לחג, ואפשר להגיש, סתם כך שמתחשק גם בשאר ימות השנה.

שנה טובה!!!

המצרכים ל 1 חביתה או 3-4 קטנות (השתמשתי ברינג 8 ס"מ לעיצובן)

3 עלי מנגולד

1-2 ביצים

קורט מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי המנגולד

בעזרת סכין מוצאים את החלק הלבן

חולטים את העלים לכדקה-שתיים, עד שהעלים מתקמטים והופכים לרכים (אני שמתי בקערה ושפכתי מעליהם מים רותחים)

סוחטים היטב היטב את המים מהעלים וחותכים לחתיכות עבות (אני אוהבת שטעמם של העלים מורגש)

טורפים ביצים עם מעט מלח ומוספים את העלים ומערבבים

משמנים מחבת ומטגנים את החביתות מ 2 הצדדים עד לקבלת גוון זהוב

בתיאבון!

[2]