אורז מלא עם ברוקולי ובצל ירוק בסגנון אסיאתי

מאת ענת לבל
11 בספטמבר 2011

טעמים אסיאתיים של ג'ינג'ר וסויה מתחברים למנת אורז מלא עם ברוקולי ובצל ירוק.

המתכון התפרסם לראשונה במגזין "דרך האוכל" בחודש אפריל.

המצרכים ל 3-4 מנות:

1 כוס אורז מלא

1 בצל קצוץ

1 כף שמן שומשום

1 כף שמן קנולה

1 כף סוכר חום

1 כף סילאן

1 כפית ג'ינג'ר, מגורר

2 כפות סויה

3 שיני שום, קצוצות

1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים

6-4 בצלים ירוקים, פרוסים

1 חופן אגוזי פקאן סיני, קצוצים, לקישוט

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז המלא במים כ 3 שעות לפחות. מסננים ומכינים את האורז לפי הוראות היצרן.

2 מטגנים במחבת את הבצל בשמן השומשום והקנולה עד שהוא נהיה שקוף. מוספים את השום, הג'ינג'ר והסויה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר החום והסילאן מקטינים את האש ומערבבים.

3 חולטים את הברוקולי* במים רותחים עד שהוא מקבל גוון ירוק עז. מסננים ומוסיפים לרוטב המתבשל. מערבבים קלות.

4 מוסיפים לאורז המוכן את הברוקולי והרוטב ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים שוב. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן הסיני.

*איך חולטים? שמים מים בסיר עם כפית מלח ומביאים לרתיחה

לאחר שהמים רתחו, מכניסים את פרחי הברוקולי לסיר ומוציאים, באמצעות כף מחוררת, ברגע שמתקבל צבע ירוק עז. משך זמן החליטה הינו קצר. כאמור, במתכון הזה מעבירים את הברוקולי לרוטב המתבשל.

מחפשים רעיון נוסף לאורז כתוספת לחג המתקרב ? אורז בסמטי עם דלעת וגרגירי כוסברה בניחוח הל

הצטרפו לדיון

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close