- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

המבורגר


[1]מסוג המנות שאינן מצריכות שכנוע ואפילו לא "שוחד" בצורת קינוח או הפתעה.(עם יד על הלב…מי לא משתמש/השתמש פעם באמצעי השכנוע הזה…). המבורגר עסיסי בתוך לחמנייה רכה ואוורירית (שקניתי לבד…) יחד עם ירקות טריים כמו מלפפון, עגבנייה וטבעות של בצל טרי, שלמרבה ההפתעה נאכלות לאחרונה גם הן בשלמותן. הסוד להצלחה הוא די פשוט והוא טמון בסוג הבשר או במילים אחרות בקצב טוב. כדאי להצטייד גם ברינג- טבעת מתכת, שניתן להשיג בחנויות מתמתחות, על מנת לעצב גודל אחיד לכל הקציצות ובכך גם להעניק להן מראה של מסעדת המבורגרים איכותית.

המצרכים ל כ 4-5 המבורגרים:

500 ג' בשר בקר טחון (אני השתמשתי בצלעות)

חצי בצל בגודל בינוני

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה

רבע כפית קינמון

מלח, פלפל שחור

שמן לצלייה

אופן ההכנה:

מגרדים את הבצל על משטח הריסוק הדק בפומפייה/מגרדת

מוסיפים את הבצל המגורד עם/ בלי הנוזלים שניגרו ממנו לתערובת הבשר ומוסיפים את התבלינים

מערבבים ולשים עם הידיים את התערובת היטב. הלישה תורמת לפיזור טוב של התבלינים והופכת את הקציצה לקלה לעיצוב.

באמצעות רינג/ טבעת מתכת (אני משתמשת ברינג בקוטר 8 ס"מ) מעצבים ומהדקים היטב את התערובת לקציצות המבורגר בגודל אחיד

מכניסים למקרר לשעה להתייצבות

משמנים קלות מחבת פסים ומחממים אותה היטב

כשהמחבת לוהטת מוספים את ההמבורגרים  וצולים את ההמבורגר משני צדדיו עד לרמת העשייה  הרצויה (הופכים באמצעות תרבד כשרואים שהשוליים נראים מוכנים ושצבעם משתנה). במידת הצורך ולפי דרגת העשייה הרצויה, אני מנמיכה להבה והופכת שוב את ההמבורגר, על מנת להמשיך בצלייה. לפחות בפעמים הראשונות שמכינים, כדאי להשגיח בזמן העשייה.

מגישים מיד בתוך לחמניית המבורגר לצד ירקות (מלפפון טרי, מלפפון חמוץ, עגבנייה, עלי חסה, טבעות בצל, פטריות ועוד תוספות אהובות) ולא שוכחים את הקטשופ…

[2] [3]