קאפקייקס הגרסה המלוחה עם סלמון, שמיר וגבינת שמנת

מאת ענת לבל
29 באוגוסט 2011

אני לא שותפה לקאפקייקסמניה שפקדה את מחוזותינו. יותר מידי חמאה, צבעי מאכל וסוכריות צבעוניות גרמו לי לוותר על התענוג הכרוך בלהכין או להציע לילדים. אך כשקיבלתי את ההזמנה מניופאן, דרך "סודות המטבח" בפייסבוק, להגיע לסדנת הכנת קאפקייקס החלטתי להצטרף. הזדמנות נהדרת  ללמוד משהו חדש וגם להיפגש עם חברות יקרות.

את הסדנא העבירה  קלואי סאדה, צלמת אופנה לשעבר, בעלת אישיות תוססת והבעלים של  Chloè.S בית קפה וקונדיטוריה לקאפקייקס בפאריס. היא הדגימה לנו כיצד מכינים קאפקייקס וציידה אותנו בשני  מתכונים בסיסים להכנתם. עבורה קאפקייקס זאת אומנות ובמקרה שלה, היא גם לא נוגעת ביצירותיה בשל היותה סוכרתית. מסוג המקרים הקלאסיים של "הסנדל הולך יחף" כפי שהיא מספרת.

את הקאפקייקס, מציינת סאדה, אופים עם קמח רגיל בתוספת אבקת אפיה ולא עם קמח תופח ורצוי להשתמש בחמאה מלוחה, גם כשמדובר בקאפקייקס מתוק.

אני התחברתי לגרסה המלוחה של קאפקייק שהציגה סאדה עם עלי הבזיליקום הטריים, פטה ועגבניות מיובשות. במסגרת הגיוונים המלוחים היא הציעה גרסת קאפקייקס "ישראלי" עם זעתר וחצילים כשהקרם מלמעלה הוא בעצם חומוס (מה אתם אומרים, יכול להיות רעיון ליום העצמאות…?) או עם סלמון ושמיר וגבינת שמנת מעל. בשיטוט ברשת מצאתי את המתכון הזה לקאפקייק סלמון. גרסה קלה הכוללת שימוש בשמן במקום חמאה. את כמות הסלמון צמצמתי במעט, כדי להפחית מטעמו הדומיננטי וגם הוספתי 2 כפות שמיר.

לפני שמכינים ציוד הכרחי להכנת קאפקייקס:

תבנית שקעים, מנג'טים (רצוי צבעוניים), שקית זילוף וצנתר משונן.

המצרכים ל 8 קאפקייקס:

2 ביצים בגודל L

80 מ"ל חלב

90 ג' סלמון מעושן חתוך לקוביות קטנות

100 ג' קמח רגיל

10 ג' אבקת אפיה (שקית 1)

70 מ"ל שמן קנולה

70 ג' גבינת פרמזן מגורדת

2 כפות שמיר קצוץ

לעיטור:

גבינת שמנת 30% שומן

זרעי קצח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

טורפים קלות את הביצים בקערה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה

מערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם אחיד, ללא גושי קמח

מוסיפים את החלב בשלבים ובכל פעם מערבבים לאיחוד הבלילה

מוסיפים את השמן ומערבבים היטב

מוסיפים את הפרמזן ומערבבים

מוסיפים את הסלמון והשמיר ומערבבים שוב

יוצקים את התערובת לתבנית השקעים, בכל שקע יוצקים כ 2/3 מגובהו

אופים כ 15-20 דק', או עד שמוכן

מוציאים מהתנור ומצננים

לעיטור- מעבירים את גבינת השמנת לשקית זילוף עם צנתר משונן

מעל כל קאפקייקס מזליפים את גבינת השמנת ומעטרים עם זרעי הקצח

ומגישים , אם רוצים, לצד סלט עגבניות שרי וגבינה בולגרית

הצטרפו לדיון

  1. הצילומים נהדרים וגם המתכון נראה משובח, איידע אותך אם ניסיתי (בעיית סלמון קלה עם בני הבית..
    תודה רבה דנה

  2. אתמול אכלנו מספק מתכונים מהאתר וכולם היו מוצלחים וגם נראו נהדר .גם הקפקייקס עם סלמון – ממש כמו בתמונה!! האחראים היו הבת שלי והחבר שלה ואנחנו נהנינו מאד ומחכים לפעם הבאה. נחמד שהמתכונים די פשוטים והתוצאה – גורמה!!!
    אז תודה ללירון ואורן!!
    אסנת

    1. אסנת, הגעת לי ממש בזמן עם התגובה הזאת 🙂 תודה רבה!! מאוד שמחה לשמוע שנהניתם ושאפו ללירון ואורן על הביצוע.
      סופ"ש נעים!
      ענת

  3. אסתר שוורץ says:

    המתכון נראה קל, מעניין ובריאותי. אשמח לנסות אותו

    אסתר

להגיב על דנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close