מקפא פיסטוק ובלוגהולדת

מאת ענת לבל
20 באוגוסט 2011

בלי מכונת גלידה ועם מעט מאמץ מתקבל מקפא שהוא קצת כמו גלידה ביתית בטעם פיסטוק משגע. מקפא שניתן להכין עם הילדים בימי החופש שעוד נותרו. הם ייהנו להוסיף את המרכיבים לקערת המיקסר ולהפעיל את הכפתור, אך קחו בחשבון שאולי לא תהייה להם סבלנות לחכות עד שיהיה קפוא ומוכן…

את טעם הפיסטוק משיגים בעזרת מחית פיסטוק שרוכשים בחנויות מתמחות. מסוג הדברים שאפשר לחסל ישר מהצנצנת בכפית…(כן, כן, אני מודה…).מהכמות שציינתי מקבלים מקפא פיסטוק בגוון ירוק בהיר, אך עם טעם "פיסטוקי" מורגש.

ועוד משהו לפני שרצים להכין (או רצים לחנות הקרובה לקנות את המחית…) אני שמחה לספר על בלוגהולדת ל"טעימונת". בלוגהולדת שנה, עם למעלה מ 80 פוסטים, מתכונים, רעיונות וטיפים ממטבחי. מקווה שתמשיכו ליהנות, כמו שאני נהנית לשתף…:) 

החומרים לתבנית אינגליש קייק:

1 מיכל שמנת מתוקה 38%

חצי כוס סוכר

1 כף + 1 כפית מחית פיסטוק (להשיג בחנויות מתמחות. אני רכשתי בחנות 4 שף)

1 גבינת שמנת 5% בטעם טבעי (200 ג')

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר שמנת עם סוכר לקבלת קצף יציב

מוסיפים את מחית הפיסטוק ואת גבינת השמנת ומערבלים 

מעבירים לתבנית אינגליש קייק, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לכ- 6 שעות לפחות

הגשה: לפני הגשה מוצאים מהמקפיא ומניחים לדק' בודדות בטמפ' החדר לריכוך

אפשר להגיש מעל גביע גלידה, בצלוחיות הגשה או שניתן להקפיא מראש בתבניות אישיות לפי מספר סועדים

אם רוצים מפזרים מעל פיסטוקים, אגוזים או שקדים קצוצים

מחפשים עוד רעיון עם מחית פיסטוק? טארטלט פיסטוק וקוקס

 

הצטרפו לדיון

  1. נשמע נהדר אך שאלה של הדיוטות:
    מה ההבדל בין להקציף לבין לערבל?
    הבנתי שמקציפים את השמנת
    אך מה אחר כך?
    מה זה לערבל?
    להמשיך להקציף?
    תודה רבה
    יופי של בלוג

    1. הי ונדה, ברוכה הבאה
      את הערבול אני עושה עם וו גיטרה (מחליפה לוו גיטרה אחרי ההקצפה)
      אך אני מודה…. כשאני מתעצלת… אני לא מחליפה את המטרפה וממשיכה עמה להטמעת הגבינה בקצפת. יש לזכור כי ברגע שגבינת השמנת נכנסת המסה כבר פחות אוורירית והמטרה בעצם לאחד את שתי התערובות. אשמח לשמוע איך יצא 🙂
      תודה!

  2. את מחית הפיסטוק יש לשמור במקרר אחרי הפתיחה?
    תודה רבה

    1. אני לא שומרת במקרר אלא סגור היטב בארון

להגיב על anat_lobel לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close