עוגת זוקיני וחמוציות

מאת ענת לבל
25 ביולי 2011

"ממממ…. איזו עוגה זאת?"

"עוגת זוקיני וחמוציות"

"זוקיני?"

"כן, זוקיני!"

כן, תתרגלו להרמת גבה….

את השילוב הזה ראיתי במגזין FOOD NETWORK והתלהבתי מהמראה של הירוק לצד האדום. ואז חזרתי לעוגת הגזר הקבועה שאני מכינה. זאת עם המרכיבים הזמינים והנגישים, והכנתי באופן דומה. יש לציין כי לצד ניחוחות הקינמון, החמוציות הן אלה שנותנות את הטון בעוגה ועל אף הטעם החמצמץ גם הילדים אהבו.

כשישאלו אתכם איזו עוגה הכנתם, אני מציעה שתגידו רק שזאת עוגה עם חמוציות. על הזוקיני תספרו בסוף הביס… בלי דעות קדומות…..

המצרכים לאינגליש קייק או לקוגלהוף 20 ס"מ:

3 ביצים

¾ כוס סוכר (אפשר גם סוכר חום)

½ 1 כוסות קמח תופח (ניתן להמיר חצי כוס קמח, בקמח תופח מלא)

1 כפית קינמון

½ כוס שמן

½ 1 כוסות זוקיני מגורד גס וסחוט ( זוקיני 1 גדול )

½ כוס חמוציות מיובשות

לקישוט: אבקת סוכר (אופציונלי)

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר כ- 3 דק' במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

מנפים יחד את כל החומרים היבשים

יוצקים את השמן לבלילת הביצים בזרם דק, תוך כדי ערבול

מנמיכים מהירות המיקסר. מוסיפים את החומרים היבשים וממשיכים בערבול כ 2 דק'

מוספים את הזוקיני והחמוציות, מערבלים קלות ויוצקים לתבנית

אופים כ 40 דק', או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

לאחר צינון העוגה, מפזרים, אם רוצים, אבקת סוכר

באינגליש קייק עם קמח מלא

הצטרפו לדיון

  1. היי, נראה טעים! הבעיה שלי היא דווקא החמוציוצ ולא הזוקיני… את חושבת שאפשר להחליף אותן בשוקולד צ'יפס? או שלוותר לגמרי?

    תודה

    1. הי ליאת וברוכה הבאה,
      היות שהזוקיני פחות דומיננטים בטעמם אני חושבת ששוקלד צ'יפס יכולים להשתלב טוב. בכל מקרה לא הייתי מוותרת על התוספת (אולי צימוקים אם אוהבים)
      בדיוק לפני כשבוע הכנתי עוגת דלעת עם שוקולד צ'יפס והשילוב היה מצויין. אז נראה לי שיכול לעבוד גם במקרה הזה.
      אשמח לשמוע איך יצא.
      חג שמח

      1. גם צימוקים אנחנו לא אוהבים…..

        אבל ננסה עם שוקולד צ'יפס

        תודה וחג שמח !!

להגיב על ליאת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close