- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

כדורי בשר ברוטב עגבניות צלויות


[1]

מתכון לכדורי בשר שעושה שימוש ברוטב העגבניות הצלויות [2]. כדורי הבשר הם בוורסיה מאוד בסיסית: בלי "אמא, תוציא לי את הירוק הזה מהקציצה…" מה שנקרא גם….עשבי תיבול , וגם בלי ביצה או פירורי לחם. אחרי שיוצרים את הכדורים מכניסים למקרר לכחצי שעה, ומוסיפים אותם לרוטב רק לאחר רתיחה.

הוורסיה הזאת לכדורי הבשר נחשבת אצלי לוורסיית ה"מתקתקים", במיוחד שיש רוטב מוכן שרק ממתין לשימוש במקרר.

המצרכים ל-16-20 כדורי בשר (תלוי בגודל הכדורים):

500 ג' בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

¼כפית כמון

½כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

¾ 1 כוס רוטב עגבניות צלויות בסיסי [2]

3 שיני שום כתושות

2-3 כפות שמן זית

½1 כוסות מים

5-6 עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והתבלינים היטב

לשים את התערובות לכדורים קטנים (לוחצים באמצעות הלישה וסוגרים היטב) ומכניסים למקרר לכחצי שעה להתגבשות

מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את השום מערבבים קלות ומוספים את רוטב העגבניות

מוספים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה

לאחר רתיחה, מוספים בהדרגה את כדורי הבשר

אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד לגובה הכדורים

מביאים לרתיחה נוספת

מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ 20-30 דק', עד שכדורי הבשר מוכנים

אני לא מערבבת ישירות את כדורי הבשר, על מנת שלא יתפרקו, רק מעבירה כף מעץ מסביב לדפנות הסיר, מה שגורם לתזוזתם. פעם אחת או שתיים במהלך הבישול ולא יותר.

כדקה לפני שמסירים מהאש מוספים את עלי הבזיליקום הטריים, אפשר לקצוץ או להשאיר שלמים.

מגישים עם אורז, ספגטי, פתיתים ועוד …

[3]