הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

כדורי בשר ברוטב עגבניות צלויות


מתכון לכדורי בשר שעושה שימוש ברוטב העגבניות הצלויות. כדורי הבשר הם בוורסיה מאוד בסיסית: בלי "אמא, תוציא לי את הירוק הזה מהקציצה…" מה שנקרא גם….עשבי תיבול , וגם בלי ביצה או פירורי לחם. אחרי שיוצרים את הכדורים מכניסים למקרר לכחצי שעה, ומוסיפים אותם לרוטב רק לאחר רתיחה.

הוורסיה הזאת לכדורי הבשר נחשבת אצלי לוורסיית ה"מתקתקים", במיוחד שיש רוטב מוכן שרק ממתין לשימוש במקרר.

המצרכים ל-16-20 כדורי בשר (תלוי בגודל הכדורים):

500 ג' בשר בקר טחון

1 בצל קטן קצוץ דק

¼כפית כמון

½כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

¾ 1 כוס רוטב עגבניות צלויות בסיסי

3 שיני שום כתושות

2-3 כפות שמן זית

½1 כוסות מים

5-6 עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל והתבלינים היטב

לשים את התערובות לכדורים קטנים (לוחצים באמצעות הלישה וסוגרים היטב) ומכניסים למקרר לכחצי שעה להתגבשות

מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את השום מערבבים קלות ומוספים את רוטב העגבניות

מוספים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה

לאחר רתיחה, מוספים בהדרגה את כדורי הבשר

אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד לגובה הכדורים

מביאים לרתיחה נוספת

מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ 20-30 דק', עד שכדורי הבשר מוכנים

אני לא מערבבת ישירות את כדורי הבשר, על מנת שלא יתפרקו, רק מעבירה כף מעץ מסביב לדפנות הסיר, מה שגורם לתזוזתם. פעם אחת או שתיים במהלך הבישול ולא יותר.

כדקה לפני שמסירים מהאש מוספים את עלי הבזיליקום הטריים, אפשר לקצוץ או להשאיר שלמים.

מגישים עם אורז, ספגטי, פתיתים ועוד …

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

אשמח לשמוע מה דעתכם. השאירו תגובה כאן

5 תגובות

  • הגב מאיה 20 ביולי 2011 at 8:50

    בטעימה ראשונית מיד אחרי הבישול נראה שצריך לתת להן עוד קצת זמן (ללא בישול) לספיגת טעמי הרוטב.

    חייבת לציין שאצלך הן נראות הרבה יותר יפות, וגם הרוטב יותר סמיך.
    ניסיתי לשמור על סמיכות ואפילו להוסיף קצת יותר מכוס ו-3/4 רוטב, אבל במקביל הייתי חייבת להוסיף מים כדי לכסות את הקציצות.

    הבאתי היום לארוח"צ בעבודה, נראה איך הן יום אחרי.

    אגב, כשרוטב העגבניות קפוא, כמה זמן דרוש להפשירו?

    • הגב anat_lobel 20 ביולי 2011 at 11:10

      הי מאיה, לגבי הסמיכות כמה הצעות לפעם הבאה: או להוסיף עוד רסק עגבניות, או לבשל את הרוטב יותר זמן מאשר רתיחה, לפני שמכניסים את הקציצות, ובכך לצמצם אותו. ניתן גם לכסות הקציצות רק עד לגובה הקציצות ואז לערבב כמו שציינתי על מנת שהקציצות יספגו את טעמי הרוטב ויתבשלו. גם אצלי הוא לא לגמרי סמיך ראי בתמונה בשוליים ליד הפסטה….
      אני מאמינה שלאחר לילה הקציצות יספגו עוד מטעמי הרוטב, ואני בהחלט מחכה לשמוע איך היתה ארוחת הצהרים שלך היום :)
      לגבי משך זמן הפשרה, כמה שעות במקרר אך לא בדקתי בדיוק כמה. כשאני יודעת שאני רוצה לעשות עם הרוטב אני מוציאה אותו למקרר באותו היום או בבוקר או צהריים.

      • הגב מאיה 20 ביולי 2011 at 11:41

        איזה כיף לקבל תגובה כ"כ מהר!

        שאלה: כשאת מציעה להוסיף עוד רסק עגבניות, את מתכוונת להוסיף אותו לרוטב עגבניות צלויות או לרוטב של הקציצות? כי הרוטב של העגבניות הצלויות יצא ממש בסדר, רק שהשילוב עם המים דילל אותו קצת.

        לבשל קצת יותר ולצמצם, פחדתי, כי לא רציתי שיישרף וייחרך.

        בעיקרון פעלתי עפ"י ההמלצה השלישית – כיסיתי במים, ערבבתי מידי פעם בעדינות, אבל יצא דליל יחסית. או שאולי אני פשוט ציפיתי לתבשיל סמיך מאוד וזה לא אמור לצאת כך.

        בהחלט אעדכן אותך לאחר ארוחת הצהריים, ומחר אתן עדכון גם אם הרוטב הסמיך ועכשיו הוא טוב יותר.

        תודה רבה על המענה המהיר והידידותי.

        • הגב מאיה 20 ביולי 2011 at 14:29

          חוו"ד אחרי ארוח"צ, ואני מצטערת על עומס התגובות הפתאומי בבלוג שלך :)

          אז ככה, מכיוון שלקחתי רק קציצות, בלי הרוטב וערבבתי עם דברים אחרים שהכנתי במהלך השבוע, טעמם קצת נבלע. חוץ מזה, אני מבינה שהקציצות מיועדות לילדים, אבל פעם הבאה אני אולי אוסיף עוד תבלין או שום, משהו שייתן קצת עקצוץ כי זה היה לי חסר.

          ועוד משהו לזכור לפעם הבאה, לעשות אותן קצת יותר גדולות. עשיתי אותן די קטנות, ואני חושבת שזה קצת פגע בהן.

          בקיצור, מתוכנן מקצה שיפורים לפעם הבאה.
          אבל בסה"כ אהבתי. המתכון גם קל מאוד, ואם רוצים משהו זמין ומהיר, זה פתרון טוב (בהנחה שיש רוטב מוכן, ושהבשר הופשר).

          אני בטוחה שעוד אמצא מה להכין מפה, ואני מחכה לפוסטים חדשים.

          • anat_lobel 20 ביולי 2011 at 18:09

            שום בהחלט יכול להעניק את העקצוץ הזה ולשדרג, אפשר גם קינמון או בהרט ואפילו הל אם אוהבים בקציצות ועוד גיוונים
            לגבי הרוטב התכוונתי שאפשר להוסיף את רסק העגבניות כשאת מכינה את הרוטב לכדורי הבשר, ואז תאזני שוב טעמים עם תבלינים.
            בפעם הבאה כדאי להוסיף פחות מים, אפילו רק עד לגובה של הקציצות ולערבב כמו שציינתי וגם צריך לזכור שהרוטב לא לגמרי סמיך.
            אני כבר מתכננת פוסט נוסף לכדורי בשר "גרסת הבוגרים", אך לא רק… וגם עוד…
            תודה!