מכירים/ות את זה שאתם/ן מבקשים/ות מתכון מדודה או סבתא, או במקרה שלי, מאמי המדהימה והכמויות לא ממש מדידות. "תשימי קצת מזה, תוסיפי עוד קצת מההוא, תערבבי ותוסיפי קמח כמה שנכנס…"

"רגע, אבל כמה קמח? כוס? חצי כוס? " אני שואלת

"כמה שנכנס.." זאת התשובה

מסוג המתכונים שיש בהם עניין של רגש בעצם הכנתם ובעיקר הכי הרבה רגש בזיכרון שנלווה אליהם. 

לפני הבלוג, הייתי מסתדרת עם המשפט "קמח כמה שנכנס.."  אך כיום, כשאני מנסה לכתוב מתכונים בצורה ברורה ומדויקת, אמירה כזאת אינה פשוטה…

בכלל, מסתבר שלפעמים לכתוב מתכונים זה לא כל כך פשוט…לעיתים לכתוב מתכון לוקח יותר זמן מלהכין, ולפעמים קשה בדיוק להסביר את השלבים ואז התמונות ממחישות טוב יותר.

ולפעמים זה פשוט מתבקש לכתוב מתכון שהוא כולו "תוסיפו קצת מזה, תערבבו ותוסיפו כמה קמח שנכנס…"

אז היום זה היום למתכון שכזה …עם כמויות שמרגישים בידיים (טוב, אל תדאגו, גם כתבתי כמויות קצת יותר מדויקות והסבר מפורט…).

הנוקידס הינו מתכון מהמטבח הטריפוליטאי והוא מזכיר את הניוקי האיטלקיים. כשמכינים את הבצק, מגלגלים אותו למעין גלילים (כמו נקניקיות) ארוכים וחותכים ממנו פיסות בגודל אחיד, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על משטח, נייר אפייה או מגבת מקומחים קלות. אני מכינה את הנוקידס ערב לפני הכנת התבשיל, מניחה בתבנית על נייר אפייה ומאכסנת מכוסה במקרר . לצורך עיצוב הנוקידס השתמשתי בקרש קטן מעץ אשר חורץ פסים בבצק (אך, זה לא הכרחי). גם הבן שלי עזר בהכנת הנוקידס…וכמובן שמאוד נהנה מכך…

ועוד משהו לפני שמתחילים, יש את מי שיאמרו שהמנה מתאימה לימי חורף קרירים, אך הפעם פשוט "בא לי" (כמו שילדי אומרים כל היום…) להכין. אז למרות החום של אוגוסט שהגיע כבר בתחילת יוני הכנתי, פתחנו את המזגן ואכלנו בהנאה בצהריי יום שישי…

המצרכים ל 3-4 מנות:

2 ביצים (אני השתמשתי בביצים בגודל L )

כף וחצי שמן קנולה

כף וחצי מים

1 כוס סולת

רבע כפית מלח

קמח…"כמה שנכנס …"(במקרה שלי כוס קמח+ כף)*

לרוטב :

3 כפות שמן קנולה  

100 ג' רסק עגבניות  (חבילה רסק קטנה)

1-2 כפיות פפריקה מתוקה

8-6 שוקיים עוף  

1 עגבנייה מגורדת

1 כפית סוכר

מלח פלפל לפי הטעם

מים לפי הצורך

אופן ההכנה:

להכנת הנוקידס :

טורפים את הביצים בקערה

מוסיפים את השמן והמים  *(או כמו שאמא שלי עושה, משתמשת בחצי קליפת הביצים ככלי מדידה ומוזגת לתוכה מים, ומוסיפה לביצים ואח"כ את השמן ומוסיפה לביצים)

טורפים עם מזלג ומוסיפים את הסולת והמלח

מערבבים את הבלילה ומוספים את הקמח בהדרגה (בשלב הזה עם הידיים, הרי צריך להרגיש את הבצק…)

בהתחלה מוספים חצי כוס ואז בהדרגה עוד קמח, לפי מידת הצורך

המטרה היא שהבצק יתאחד, יהיה רך, נוח לעבודה ולא דביק

(ובקיצור, שיהיה ניתן ללוש בידיים מבלי שידבק לאצבעות )

לשים את הבצק ומגלגלים לגלילים ארוכים

חותכים לפיסות בגודל אחיד, מגלגלים לכדורים ומניחים בצד

(אם רוצים, לאחר יצירת כדורים קטנים, מעבירים אותם על מתקן העץ ויוצרים חריצים)

מניחים בצד על מגבת או משטח מקומח קלות לייבוש, או כפי שאני עשיתי הכנתי ערב לפני, על נייר אפייה ואכסנתי מכוסה במקרר

להכנת הרוטב:

בסיר מחממים שמן, רסק עגבניות, עגבנייה מגורדת ותבלינים

מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב ליצירת רוטב אחיד

מוסיפים את שוקי העוף ומוסיפים מים כך שיעברו במעט את השוקיים

מביאים לרתיחה על להבה בינונית

לאחר רתיחה מוסיפים את הנוקידס ומביאים לרתיחה נוספת

לאחר רתיחה מנמיכים עוצמת להבה וממשיכים לבשל למעלה משעה, עד שהרוטב מצטמצם והנוקידס רכים לאכילה (טועמים)

אם הנוקידס טרם התרככו והרוטב הצטמצם לגמרי, ניתן להוסיף עוד קצת מים ולבשל שוב עד שהנוקידס מתרככים והרוטב מצטמצם

ועוד משהו: אם רוצים מכינים כמות גדולה יותר, משתמשים ב 3-4 ביצים, מכינים את הנוקידס ומקפיאים עד לשימוש

 

הצטרפו לדיון

  1. ממי אחלה של מתכון ובאמת אני מכירה אותו מחברים ממוצא טריפוליטאי,נהדר.
    המצחיק בתיאור שלך בהתחלה שכך אני מבשלת,ללא כמויות מדידות וכל פעם שאני מעלה מתכון אני צריכה להתחיל למדוד…

  2. חיה וענת – גם אני. בדיוק כך. ךכן לא פעם אני מתמהמהת בהעלאת מתכונים.
    ענתי, זה נראה נפלא.
    מעניין מאוד.

    1. חיה ונאוה, גם אני כך ללא כמויות ועם אילתורים, ולכן, גם אצלי פוסטים שחשבתי לשתף כבר בשבועות יעלו מתישהו לפני סוכות…:)
      תודה יקירותי!!!

  3. אני מחלקת הבצק לחלקים קטנים, מגלגלת ל"נחש" וחותכת אותו כמו שקדי מרק, וכך מייבשת אותו.
    אני מכינה כמות גדולה, מקפיאה בשקיות כדי שהילדים יוכלו לקחת ולבשל לנכדים, מתים על זה……..

    1. מעולה, תודה! שבת שלום…

  4. כשאת אומרת לאחר הוספת הנוקידס שמנמיכים את הלהבה, האם את מתכוונת ללהבה הכי נמוכה (הלהבה הקטנה בכיריים) או להבה נמוכה של האש הגבוהה?

    1. anat_lobel says:

      שלום אביב.
      הבישול נעשה על להבה בינונית בכיריים. לאחר רתיחה מנמיכים את עוצמת האש על אותה להבה בינונית.
      תודה על שאלתך, אציין גם בפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close