תרד מאודה ברוטב חמאת בוטנים וסילאן

מאת ענת לבל
12 ביוני 2011

מתכון שלישי כמעט ברציפות עם תרד, טוב, נו…."עליתם עלי"…. אני מאוד אוהבת תרד… ולשמחתי גם בני הבכור. במיוחד את "פשטידת" התרד, כך הוא קורא לקיש התרד ששיתפתי לאחרונה. 

הפעם הצעה להגיש את התרד כתוספת, כשהוא מאודה ומתובל ברוטב של חמאת בוטנים וסילאן.

החומרים לכ- 3 מנות:

400-500 גרם עלי תרד

לרוטב

1 כף סוכר חום

2 כפות מים רותחים

2 כפות סילאן

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף סויה

1/2 כף שמן שומשום

 אופציונלי – חופן גרגירי שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

ממיסים את הסוכר במים הרותחים. מערבבים את מי הסוכר עם שאר חומרי הרוטב במעבד מזון עד שהתערובת נהיית אחידה.

מאדים את התרד בכלי אידוי כדקה- 2 דקות עד שהעלים מתקמטים מעט וצבעם הופך לירוק עז. אני משתמשת בכלי אידוי מבמבוק (כפי שגם תוכלו לראות במתכון לדפי אורז ממולאים).

מעבירים את התרד לצלחות הגשה ומפזרים את הרוטב מעל לתרד או לצדו.

יש לציין כי את התרד יש לאדות רק בסמוך להגשה אחרת הוא משחיר וניתן כאופציה לפזר מעל התרד גרגירי שומשום בהגשה.

ניתן להגיש את התרד כמצע לחזה עוף או לפרגיות (כמו בתמונה) המתובלים ברוטב טריאקי מוכן או במשרה של סויה ומייפל ולצרוב על מחבת פסים עד שמוכן 

*המתכון התפרסם לראשונה במגזין "דרך האוכל" חודש אפריל 2011

 

הצטרפו לדיון

  1. מעולה. נשמע טעים ביותר.
    אני רואה שאת משתמשת לא מעט בכלי אידוי.
    בחיי שעשית לי חשק לקנות ולהשמיש גם כן.

    1. תודה נאוה, אכן משתמשת בכלי האידוי לא מעט, גם בגלל ששיטה זו שומרת על הערכים התזונתיים של הירקות או הפרי.
      מחכה לראות מתכונים מצולמים שלך עם כלי האידוי…

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close