- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

פסטו


[1]

[2]

אצלי הפסטו לא תמיד עשוי מבזיליקום וצנוברים.

כשאני רואה שמחירם של הצנוברים שערורייתי ל- 100 ג', אני מחליפה אותם באגוזי מלך או בשקדים קלופים וגרוסים ואת הבזיליקום מחליפה לא פעם בפטרוזיליה או כוסברה. הכי כיף שאפשר לגוון ולהשתמש במרכיבים שנמצאים בבית.

ממרח הפסטו הביתי, לפחות אצלי, הוא מאוד שימושי ומיועד בין היתר לרוטב לפסטה, להעשרת רטביי סלט, כממרח לכריכים (כמובן…) או מעל דגים אפויים בתנור (פסטו כוסברה במיוחד) ועוד.

לעיתים, אני גם מוסיפה כף או 2  ממנו לבצק המיועד לאפיית לחם או לחמניות, מערבבת יחד עם הבצק ואופה.

כשאני מכינה כמות גדולה, אני שומרת את הממרח במקפיא כשהוא מחולק למנות קטנות בתבנית קוביות קרח. בעת הצורך שולחת להפשרה או במקרר או במיקרו, הטעם נשאר מעולה גם לאחר ההפשרה וכך גם נמנעים מהשחרתו של הפסטו עקב שהייה ממושכת במקרר.

לשדרוג פסטו שעשוי מכוסברה, אפשר להוסיף מעט שבבי צ'ילי מיובש (לטעם פיקנטי עד חריף) ולהוסיף כרוטב לקציצות דגים או לתבל נודלס בממרח פסטו כוסברה חריף ולהוסיף להם נתחוני עוף צרובים במחבת.

לגבי שדרוג הממרח על ידי קליית האגוזים טרם שימושם חשוב לציין, כי הערכים התזונתיים של האגוזים/ שקדים נפגם כתוצאה מתהליך הקלייה, על כן, אני נמנעת מכך. מה גם שכך חסכתי שלב אחד בהכנה….

מצרכים:

צרור עלי בזיליקום או פטרוזיליה או כוסברה

חופן צנוברים או אגוזי מלך או שקדים גרוסים

מלח לפי הטעם

3שיני שום (ההמלצה שלי התחילו בשן שום אחת עלו בהדרגה ובחנו את הטעם)

כרבע כוס שמן זית * או כמות שתספיק לחבר את כל המרכיבים ותהפוך אותו לדליל

מיץ מחצי לימון (אופציונלי, לא חובה)

אופן הכנה:

טוחנים במעבד מזון

* את שמן הזית מוזגים בהדרגה, עד לקבלת מרקם אחיד.

טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך