תות לב אדום

מאת ענת לבל
13 במאי 2011

עונת התותים אט אט מסתיימת לה. עוד מעט כבר לא נוכל למצוא במדפים ברשתות השיווק או בשווקים את הפרי האדום והטעים, שאצלנו מאוד אוהבים. כדי ליהנות מהתותים העברתי אותם למעבד מזון, עיבדתי למרקם חלק והקפאתי בתבניות קרח. ומה עושים איתם אח"כ? מפשירים ומשדרגים יוגורטים טבעיים, מוסיפים לשייק פירות, מכינים רטבים, משדרגים סלטי פירות ועוד רעיונות שבטח עוד יצוצו בהמשך…..וכן, יהיה כיף גם לאכול אותם סתם כך קפואים בימי קיץ חמים….

הרעיון להקפיא את התותים נבע מהחשש שלי שעונת התותים תגמר בטרם אספיק להכין לבן שלי את עוגת יום ההולדת שהוא רוצה. כן, הוא לא בעניין של עוגת שוקולד עם סוכריות צבעוניות. הוא מעדיף עוגת תותים! ועוגת תותים זאת בקשה שאי אפשר לסרב לה…:) …אז הקפאתי, שיהיה על כל מקרה….

אז נצלו את סוף העונה, טעמם וגם את מחירם, העבירו את התותים למעבד מזון, טחנו למרקם חלק והקפיאו בתבניות קרח (אני מחבבת את תבניות הקרח מסיליקון של איקאה, הן בשל הנוחות בשליפה והן בשל צורתן המקסימה). אחרי שהתותים יקפאו, הוציאו מהתבנית והעבירו לשקית רב פעמית או קופסה ואחסנו במקפיא.

והנה שימוש נוסף לתותים. מחממים בבן מארי שמנת מתוקה יחד עם שוקולד לבן עד למרקם אחיד שאינו סמיך ומוספים את התותים הטחונים עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד. מקררים ומפזרים מעל עוגת גבינה, לצד גלידה, או כל רעיון אחר…

רוטב שוקלד לבן, שמנת ותותים תות לב אדום

הצטרפו לדיון

  1. אחלה טיפ וממש נפלתי מהתמונה!
    שיהיה לך המשך יום נפלא 🙂

    1. anat_lobel says:

      תודה רבה אולגה, שמחה שאהבת 🙂 שבת שלום יקירה!

  2. אח…תותים,חולה עליהם,אהבתי כל מילה שכתבת.
    שבת נהדרת!
    חיה

    1. anat_lobel says:

      תודה רבה חיהל'ה, שבת נהדרת גם לך!

  3. נפלא.
    פשוט נפלא.
    יופי של רעיון ושל פוסט.
    אהבתי!

    1. anat_lobel says:

      תודה רבה נאוה 🙂 שבת מקסימה לכם!

  4. איזה תגובות והתלהבות היתה כאן בבית – הילדים ממש רצו לאכול את המסך!!
    ותדהר אמר – "אני אוהב לב – סוכריות"
    בקיצור אחלה רעיון – אני בעניין…
    אני מנילה שזה בגלל היום הולדת של אפקי ועוגת התותים… 🙂
    שבת שלום

    פאני

    1. anat_lobel says:

      חמודים שלי!!! תמסרי להם נשיקות ממני 🙂
      הניסיון להציע לאפקי עוגת דובדבנים במקום לא הצליח, כך שהייתי חייבת לחשוב על פתרון אחר…
      נשיקות יפתי ושבת שלום!

  5. אני מתה על תותים!
    גם אני עושה ככה עם כל מיני פירות שבא לי עליהם אהבה – כל השנה….

    אוהבת אותך יא מהממת שכמוך.
    התגעגעתי כל כך !!

    1. anat_lobel says:

      תודה יקרתי, גם אני מתגעגעת, אולי נעשה לנו מפגש קורס???
      מקסימה שכמותך, שולחת נשיקות מכאן 🙂

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close