הדפס פוסט זה הדפס פוסט זה

פרויקט הפסקת אוכל- פסטה מזווה עם טונה, אפונה ושעועית ירוקה


את אולגה המקסימה מהבלוג "אפונים" הכרתי במסגרת תחרות בשלני הרשת של "סוגת". לאחר סיום התחרות צ'וטטנו והחלטנו לעשות פרויקט מתכונים משותף. מספר רעיונות נזרקו לאוויר עד שהחלטנו שפרויקט "הפסקת אוכל" הכי מתאים. הרעיון היה לחשוב על מנות שניתן להכין יחסית בקלות במשרד, מה שרלוונטי למקומות עבודה בהן אין חדר אוכל מסודר או שלא מחלקים בהם שוברים לארוחות צהריים במסעדות באזור.

המתכון של אולגה, מתאים לארוחת בוקר, והוא מתכון שנותן אנרגיה להתחיל את היום (כי יש בקרים שממש אבל ממש זקוקים לאנרגיה הזאת…). המנה היא "שיבולת שועל מהירה במיקרו" ואתם יכולים ללחוץ כאן לקישור. וכמובן תוכלו להנות ממתכונים מקסימים נוספים בבלוג שלה.  

את המנה שהכנתי ניסיתי לבסס ככל האפשר על מוצרי מזווה וירקות קפואים, מרכיבים שלרב לא דורשים הערכות מראש. הרי הדבר האחרון שבא לעשות אחרי יום עבודה, זה לחשוב על ארוחת הצהריים למחרת במשרד ולהיערך לקראתה. אז למעט הפסטה שדורשת הכנה מראש, ערב לפני, את כל שאר המרכיבים ניתן להכין, לחתוך או לחמם במשרד. נדרש שימוש במיקרוגל או קומקום חשמלי, שאני מניחה שנמצא בכל משרד. כך שניתן לקרוא למנה גם פסטת מזווה, כזו שדורשת מינימום התעסקות והיא יחסית מהירה להכנה, פקטור גם חשוב שנמצאים בעבודה.

המצרכים למנה אישית "עם כיבודים…" (הרי ברור שיבקשו מכם לטעום…:)

1 כוס פסטה מבושלת- פנה או פוסילי (אני מעדיפה מחיטה מלאה)

1 כוס אפונה קפואה

1 כוס שעועית ירוקה

עגבניות לחות חתוכות לרצועות (אני השתמשתי בעגבניות של חוות תקוע, ניתן להשיג במקררי הירקות ברשתות השיווק)

זיתי קלמטה מגולענים

1 קופסת שימורי טונה (אני התאהבתי בטונה סטרקיסט עם הפלפל חריף…אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים, שווה לנסות, אם לא, גם טונה רגילה מתאימה. חשוב לציין שלא מסננים לגמרי את השמן אלא משתמשים בו לתיבול הסלט)

1 בצל ירוק פרוס  או רבע בצל סגול קצוץ (רוצים להוסיף עוד ואתם עובדים עם לקוחות ? על אחריותכם…:)

עלי בזיליקום חתוכים לרצועות (לא חובה אך אין ספק שמוסיף טעם. אפשר במקום להשתמש במעט תבלין אורגנו יבש)

לימון, מלח, פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

לילה לפני מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, רצוי עד לדרגת אל דנטה

למחרת: אם הפסטה קרה, ניתן לשפוך מים רותחים ולסנן                             

להכנת השעועית והאפונה:

את השעועית והאפונה מניחים בקערה עמוקה ומכסים במים ומכניסים למיקרו

מתחילים ב 2 דק' ורואים אם מוכן, אם טרם מוכן, ממשיכים לעוד דקה או 2 (תלוי בעוצמת המיקרו)

לחילופין אם השעועית והאפונה הספיקו להפשיר, מכסים אותם במים רותחים, טועמים ומסננים מהמים

מניחים בקערה או צלחת עמוקה את הפסטה ומוספים מעל מהשמן שהצטבר בקופסת שימורי הטונה ומערבבים

מוספים את הטונה, האפונה, שעועית ירוקה, בצל, זיתים, עגבניות לחות, עלי בזיליקום (או אורגנו) ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם

בתאבון…

 ועכשיו אני סקרנית….נו….מה אתם אומרים? מתאים לצהריים במשרד או שזה יותר מידי עבודה ???

אשמח לשמוע…

ואם אתם בעניין של צהריים במשרד, תוכלו למצוא רעיון נוסף לארוחה במשרד  בפוסט של סלט גזר וכרוב אדום, כזה שמכינים משקיות ארוזות שניתן למצוא במקררים ברשתות השיווק.

מתכון קודם מתכון הבא

מתכונים טעימים נוספים

להגיב על תמי בטל תגובה

14 תגובות

  • הגב פרויקט 'הפסקת אוכל' - שיבולת שועל מהירה במיקרו » אפונים - מתכונים בריאים לשומרים על סוכר ודיאטה 15 במאי 2011 at 9:06

    […] לפני כחודשיים חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה מוארכת. אמנם במקום העבודה שלי יש חדר אוכל מסודר אך לפעמים מבט אחד בו די כדי להרוס את התיאבון ולפעמים נדמה שרוטב הספיישל שלהם לבשרים הוא שמן עם נגיעות שומן שרוף, מנת השף היא בשר טחון ממקור לא ידוע ולתוספת מגיע סלט פיבונאצ'י. לא אתיימר להגיד שאני מכינה מנות אוכל בבית לכל השבוע אבל לפעמים נדמה שזה רעיון לא כל כך רע. את ענת מבלוג טעימונת הכרתי במהלך תחרות הבשלנים של סוגת. יש לה בלוג מקסים ומומלץ במיוחד. נשארנו בקשר גם לאחר התחרות והחלטנו לצאת בפרויקט 'הפסקת אוכל' ובו נפרסם מתכונים עם הצעות לארוחות שניתן להכין או להרכיב במקום העבודה. את הפוסט הראשון של ענת תוכלו למצוא כאן. […]

  • הגב אולגה 15 במאי 2011 at 9:49

    מקסים והצילומים (כרגיל) מדהימים!
    נראה לי אני אכין את הסלט שלך היום בעצמי

    • הגב anat_lobel 15 במאי 2011 at 14:14

      תודה רבה יקרתי, היה לי כיף הפרויקט הזה….:) יום מקסים!

  • הגב קריסטינה 15 במאי 2011 at 10:38

    אני רוצה הפסקת אוכל:)
    טעים טעים טעים!

    • הגב anat_lobel 15 במאי 2011 at 14:13

      תודה יקרתי :)

  • הגב מעין 15 במאי 2011 at 11:44

    מתאים ביותר לארוחה במשרד!
    יש אנשים שמביאים ירקות ומכינים סלט בצהריים.
    אני העדפתי להכין הכל בבוקר (מקסימום בכלים נפרדים, למשל הרוטב)
    ולערבב במשרד.
    יש אצלי בבלוג מנה של סלט אטריות קר – מנה שאפשר להכין בערב והיא מצויינת למחרת.

    • הגב anat_lobel 15 במאי 2011 at 14:12

      תודה רבה מעין. שמחה שאת חושבת כך. ניסתי לתת אופציה שהיא במעט שונה מהסלט המסורתי בצהריים בעבודה :)
      סלט אטריות קר נשמע גם אופציה נהדרת. כבר ניגשת להציץ….

  • הגב אירית 15 במאי 2011 at 13:11

    הי ענת,

    אני חוזרת ומעלה את הבעייה שאי אפשר להדפיס אותם בפורמט פשוט להדפסה ובלי התמונות. ראיתי בבלוגים אחרים של אוכל, שנפתחו כבר לפני שנים, שהאופציה הזו קיימת ולכן קשה לי להבין למה את לא מתקינה אותה גם אצלך. אנא!!

    ולמרות זאת – המשיכי להעלות לנו מתכונים מצויינים שכאלה!

    • הגב anat_lobel 15 במאי 2011 at 14:10

      הי אירית,
      מסכימה איתך שאופציית ההדפסה היא חשובה ונוחה. כרגע אני לא מצליחה לעלות אותה בבלוג, אך אני מאוד מקווה שאוכל לשלב אותה בהמשך ובזמן הקרוב.
      מעבר לזה, אני שמחה לשמוע שאת ניהנת מהמתכונים.
      תודה ויום נעים!

  • הגב חיה אילונה דר 15 במאי 2011 at 14:52

    ענתי,טוב שנכנסתי לקרוא,כבר חשבתי שיש לך רעיונות להפסיק לאכול!!!!:-)
    המנה בהחלט מזינה וטעימה,האמת שניתן להכין כמה מנות מסוג זה,להקפיא ובעת הצורך להפשיר וכל לא לעמוד במיוחד ולהכין.

    • הגב anat_lobel 15 במאי 2011 at 23:52

      אני ? להפסיק לאכול? טוב שקראת…:)
      תודה רבה יקרתי,
      מסכימה איתך שניתן להכין עוד מנות, ביום בישול מרוכז, מראש, להקפיא ולהפשיר בעת הצורך.

  • הגב תמי 19 במאי 2011 at 12:32

    היי ענתי!
    אמנם אין לי משרד … אבל בהחלט אכין את המתכון בבית בכיף!
    להתראות וכבר מתגעגעת,תמי

    • הגב anat_lobel 19 במאי 2011 at 23:50

      בשמחה תמוש, גם אנחנו מתגעגעים, היה כיף :)

  • הגב טעימונת, הגיגים טיפים ומתכונים של אם מבשלת 30 בינואר 2012 at 9:19

    […] סלט פסטה מזווה […]