- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

פרויקט הפסקת אוכל- פסטה מזווה עם טונה, אפונה ושעועית ירוקה


[1]

את אולגה המקסימה מהבלוג "אפונים [2]" הכרתי במסגרת תחרות בשלני הרשת של "סוגת". לאחר סיום התחרות צ'וטטנו והחלטנו לעשות פרויקט מתכונים משותף. מספר רעיונות נזרקו לאוויר עד שהחלטנו שפרויקט "הפסקת אוכל" הכי מתאים. הרעיון היה לחשוב על מנות שניתן להכין יחסית בקלות במשרד, מה שרלוונטי למקומות עבודה בהן אין חדר אוכל מסודר או שלא מחלקים בהם שוברים לארוחות צהריים במסעדות באזור.

המתכון של אולגה, מתאים לארוחת בוקר, והוא מתכון שנותן אנרגיה להתחיל את היום (כי יש בקרים שממש אבל ממש זקוקים לאנרגיה הזאת…). המנה היא "שיבולת שועל מהירה במיקרו" ואתם יכולים ללחוץ כאן [3]לקישור. וכמובן תוכלו להנות ממתכונים מקסימים נוספים בבלוג שלה.  

את המנה שהכנתי ניסיתי לבסס ככל האפשר על מוצרי מזווה וירקות קפואים, מרכיבים שלרב לא דורשים הערכות מראש. הרי הדבר האחרון שבא לעשות אחרי יום עבודה, זה לחשוב על ארוחת הצהריים למחרת במשרד ולהיערך לקראתה. אז למעט הפסטה שדורשת הכנה מראש, ערב לפני, את כל שאר המרכיבים ניתן להכין, לחתוך או לחמם במשרד. נדרש שימוש במיקרוגל או קומקום חשמלי, שאני מניחה שנמצא בכל משרד. כך שניתן לקרוא למנה גם פסטת מזווה, כזו שדורשת מינימום התעסקות והיא יחסית מהירה להכנה, פקטור גם חשוב שנמצאים בעבודה.

המצרכים למנה אישית "עם כיבודים…" (הרי ברור שיבקשו מכם לטעום…:)

1 כוס פסטה מבושלת- פנה או פוסילי (אני מעדיפה מחיטה מלאה)

1 כוס אפונה קפואה

1 כוס שעועית ירוקה

עגבניות לחות חתוכות לרצועות (אני השתמשתי בעגבניות של חוות תקוע, ניתן להשיג במקררי הירקות ברשתות השיווק)

זיתי קלמטה מגולענים

1 קופסת שימורי טונה (אני התאהבתי בטונה סטרקיסט עם הפלפל חריף…אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים, שווה לנסות, אם לא, גם טונה רגילה מתאימה. חשוב לציין שלא מסננים לגמרי את השמן אלא משתמשים בו לתיבול הסלט)

1 בצל ירוק פרוס  או רבע בצל סגול קצוץ (רוצים להוסיף עוד ואתם עובדים עם לקוחות ? על אחריותכם…:)

עלי בזיליקום חתוכים לרצועות (לא חובה אך אין ספק שמוסיף טעם. אפשר במקום להשתמש במעט תבלין אורגנו יבש)

לימון, מלח, פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

לילה לפני מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, רצוי עד לדרגת אל דנטה

למחרת: אם הפסטה קרה, ניתן לשפוך מים רותחים ולסנן                             

להכנת השעועית והאפונה:

את השעועית והאפונה מניחים בקערה עמוקה ומכסים במים ומכניסים למיקרו

מתחילים ב 2 דק' ורואים אם מוכן, אם טרם מוכן, ממשיכים לעוד דקה או 2 (תלוי בעוצמת המיקרו)

לחילופין אם השעועית והאפונה הספיקו להפשיר, מכסים אותם במים רותחים, טועמים ומסננים מהמים

מניחים בקערה או צלחת עמוקה את הפסטה ומוספים מעל מהשמן שהצטבר בקופסת שימורי הטונה ומערבבים

מוספים את הטונה, האפונה, שעועית ירוקה, בצל, זיתים, עגבניות לחות, עלי בזיליקום (או אורגנו) ומתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם

בתאבון…

 ועכשיו אני סקרנית….נו….מה אתם אומרים? מתאים לצהריים במשרד או שזה יותר מידי עבודה ???

אשמח לשמוע…

ואם אתם בעניין של צהריים במשרד, תוכלו למצוא רעיון נוסף לארוחה במשרד  בפוסט של סלט גזר וכרוב אדום [4], כזה שמכינים משקיות ארוזות שניתן למצוא במקררים ברשתות השיווק.