- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

רוטב עגבניות צלויות


[1]רוטב עגבניות בסיסי שהתחלתי לעשות לאחרונה, בהשראת מתכון שראיתי במגזין bon appetit.  ניתן לנצל עבורו עגבניות שתמצאו במקרר או לחילופין לרכוש, לשם הכנתו, כמות גדולה של עגבניות, להכין, לחלק למנות ולהקפיא (הרוטב עמד במבחן המקפיא הביתי. ההפשרה במקרר). בכך להפוך את הרוטב לזמין למנות מגוונת ולחסוך שלב בהכנה בפעם הבאה. הרוטב קל להכנה והרעיון הוא שאת העגבניות צולים בתנור עד ששוליהן משחימים. לאחר צינון מעבירים למעבד מזון עם תוספות שציינתי במתכון, מרסקים הכל יחד וזהו…

לפחות בפעם הראשונה שאתם מכינים את הרוטב אני ממליצה להוסיף את עשבי התיבול (אורגנו וטימין) בהדרגה כך שיתאים לטעמכם

המצרכים לכ- 700 ג' רוטב

8 עגבניות ( כ- 1.2 ק"ג) חצויות (הפעם השתמשתי בעגבניות חממה)

מלח גס

שמן זית

1 חבילה של רסק עגבניות 100 ג'

1 כף אורגנו יבש

עלי טימין מ 2-3 ענפים

2 כפיות סוכר

מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור על 200 מעלות

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה את העגבניות כשחלקן החתוך פונה כלפי מעלה

מפזרים מלח גס ושמן זית מעל העגבניות

צולים את העגבניות עד משחימות מעט בשוליים

מצננים ומעבירים למעבד מזון

מוספים כף שמן זית, מלח, פלפל, אורגנו, עלי הטימין, סוכר ורסק עגבניות ומעבדים לרוטב חלק

טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (אם צריך עוד סוכר או מלח)

משתמשים לפי הצורך ואת השאר  (אם נשאר) מעבירים לקופסה ומקפיאים

[2]

כרוטב לפיצה, עם מצרלה...מממ...