מלבי קוקוס עם נגיעות רוזטה ופיסטוק – קינוח פרווה

מאת ענת לבל
15 באפריל 2011

קינוח קל להכנה המשלב את טעמי הקוקוס עם נגיעות של פיסטוק ורוזטה. משקה השקדים מזכיר לי את תקופת החגים בבית הורי והחלטתי לשלב אותו בקינוח. אני משתמשת ברכז שקדים ממותק, לא מהול במים, ומוסיפה לו כפית של מחית פיסטוק איכותית. מחית הפיסטוק מעניקה לקינוח רמיזות של טעם וגם את הצבע הירקרק. ירוק שמסמל כי בא אביב…. כמה כיף שבא האביב…..

לשם יצירת קינוח פרווה השתמשתי בחלב קוקוס ובשמנת צמחית "השף הלבן". מומלץ להכין את הקינוח יום לפני ההגשה, לצקת לכוסות אישיות ולאכסן למשך לילה במקרר. כדאי גם להצטייד בכוסות שקופות שיחמיאו למראה המלבי הלבן ולגוון הירקרק של הרוטב וכמובן הפיסטוקים. את תוספת הקוקוס והפיסטוקים הגרוסים מוסיפים לפני הגשה בלבד. תוכלו להתרשם מהתמונות נוספות גם בסוף המתכון. חג שמח!!!

המצרכים ל 6-8 כוסות אישיות:

1 פחית של חלב קוקוס (400 מ"ל)

1 שמנת צמחית (השף הלבן, תנובה -250 מ"ל)

2 כוסות מים

2-3 טיפות של תמצית ורדים

3/4 כוס קורנפלור

1/2 כוס סוכר לבן

לרוטב:

3 כפות רוזטה- משקה שקדים ממותק (להשיג ברשתות השיווק ובחניות טבע)

1 כפית מחית פיסטוק איכותית (להשיג בחנויות המתמחות)

לקישוט:

1/2 -3/4 כוס פיסטוקים גרוסים גס (קוצצים עם סכין)

1/2 כוס שבבי קוקוס

שקדים גרוסים (אופציונלי)

אופן ההכנה:

בסיר, מעל להבה בינונית, שמים את חלב הקוקוס, שמנת צמחית, 1 כוס מים, סוכר ותמצית הורדים ומערבבים קלות.

בקערה נפרדת מוספים את הקונפלור לתוך כוס המים בהדרגה ומערבבים היטב.

כשרואים בסיר בשוליים סימנים ראשונים לרתיחה, מוספים את הקונפלור בהדרגה לתוך הסיר ומערבבים עד שהנוזלים בסיר מסמיכים, אם יש צורך מנמיכים להבה. מרגישים את הסמכת הנוזלים גם בעת העירבוב וגם במראה.

מסירים מהאש, מצננים, מעבירים לכוסות ובכך מחלקים למנות אישיות.

מעבירים את הכוסות למקרר ללילה שלם או ל- 5 שעות לפחות.

לרוטב:

מערבבים את הרוזטה (מבלי למהול במים) עם מחית הפיסטוק ומערבבים היטב למרקם אחיד.

לקראת הגשה, מפזרים, באמצעות כפית, את הרוטב מעל המלבי בכוסות (ראו הערה)

מקשטים בשברי הפיסטוקים והקוקוס ומגישים

הערה: זו פעם ראשונה שניסתי לעשות את השילוב הזה של רוזטה לא מהולה עם מים ומחית הפיסטוק. אני מצאתי, כמו גם הטועמים הנוספים בבית, שהשילוב ממש מעניין. אתם מוזמנים לטעום ולראות אם אתם אוהבים לפני שאתם מוספים למלבי. רק זכרו שמהרוטב לא מוספים הרבה. אני לקחתי כפית ופיזרתי את הרוטב בעיקר מסביב לשולי הכוס ולא כיסיתי את כל השכבה העליונה לגמרי. על כן גם ציינתי שמדובר ברמיזות של רוזטה ופיסטוק…

ועוד משהו שחשוב לי לציין…המלבי המתקבל הוא במרקם קרמי עדין ואינו יציב לגמרי. הפיסטוקים והקוקוס מעניקים את המרקם הקרנצ'י. הכמות כפי שציינתי בין חצי כוס ל 3/4 של פיסטוקים אך, כאמור, ניתן להוסיף גם שקדים גרוסים. בקיצור עניין של טעם ומשחק של מרקמים. 

חג שמח!!!

 הנוזל מסמיך פיסטוקים קצוצים

הצטרפו לדיון

  1. נראה מעולה ועושה חשק להכין 🙂

    1. דפני, תודה רבה יקרתי!!!

  2. נראה מעולה.
    איפה מוצאים מחית פיסטוק ורוזטה באיכות טובה?
    יש מותגים שאת יכולה להמליץ עליהם?

    1. היי אור, אני אולי טיפה מאתגרת עם רשימת המותגים, אבל בכל מקרה אני ממליצה על מחית הפיסטוק של 4 שף (יש להם מספר סניפים) ורוזטה אני ממליצה על קפה ונציה בנתניה, טעים ממש! בהצלחה!

  3. אורית says:

    שלום לך.. להכין את המלבי עם מחית הפיסטוק.. בגלל פסח, אין מחית פיסטוק… יש דרך להכין זאת לבד??

    1. ענת לבל Author says:

      היי אורית סליחה על התגובה המאוחרת – רק כעת ראיתי הודעתך
      בבלוג של יהודית אביב יש מתכון למחית פיסטוק – אפשר לנסות http://www.yehudit-aviv.co.il/%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A7/
      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close