- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

לחמניות ביס מקמח מצה


[1]

את אומי (הסבתא של בעלי) לא הכרתי, אך את המתכונים שלה, מסתבר שאני עושה…כמו את המתכון הזה ללחמניות ביס מקמח מצה. המתכון מכיל את אותן כמויות כפי שקיבלתי (מאסתר חמותי), אך החלטתי להעניק ללחמניות מראה אחר. את הבלילה המתקבלת אני מעבירה לשקית זילוף עם צנתר משונן ובכך הופכת את הלחמניות ללחמניות ביס "מסוגננות" (אני חושבת שניתן לרכוש כאלה מאורכות). מעבר למראה, השימוש בשקית זילוף הופך את העבודה לקלה אף יותר. אין צורך לשמן הידיים ביצירת עיגולים ואפשר לשוות ללחמניות גודל ומראה אחיד. בעיבוד הבצק ללחמניות השתמשתי במיקסר כפי שתוכלו לראות בתמונות. ועכשיו, כשאני חושבת על זה…..אני חושבת שהלחמניות יכולות להיות מצע מתאים לכבד הקצוץ במנות אישיות (פתאום הן הזכירו לי פחזניות…כן, רטרו שכזה…טוב  נו..יש מי שאמרו אולמי…לא חייבים, רק הצעה…). חותכים את קצה הלחמניות ומזליפים מעל את הכבד ומקשטים כל מנה אישית בבצל מטוגן ועירית קצוצה דק.

המצרכים לכ-20-24 לחמניות בגודל ביס +

2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור (לטעם פחות מודגש 1/4 כפית)

4 ביצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת מיקסר מערבבים את קמח המצה, מים, שמן והתבלינים

מערבבים היטב

מוספים את הביצים ומערבבים היטב שוב

[2] [3]

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן

מעל תבנית אפיה עם נייר אפיה יוצקים את צורת הלחמניות לגודל הביס הרצוי

(אם מוותרים על שקית הזילוף, משמנים מעט את הידיים ויוצרים עיגולים בגודל אחיד, מעבירים לתבנית אפייה)

[4]

מכניסים לתנור ואופים עד שמוכן (בערך כ-35 דק') עד שהלחמניות מזהיבות ומעט רכות מבפנים

כמו שאני נוהגת תמיד לציין תנורים שונים בעוצמת החום שלהם. על כן, בפעם הראשונה שאתם אופים את הלחמניות בתנור, כדאי להציץ בתנור בזמן האפייה ולוודא שהם נאפים במידה הנכונה.

חג שמח!!!

עדכון: ראו מתכון לחמניות פסח בשיטת הבצק הרבוך – למתכון לחצו כאן [5]

[6]