סלט דגנים עם סלק, תפוחי עץ ופטה עזים

מאת ענת לבל
27 במרץ 2011

באיחור אופנתי (או שלא כל כך אופנתי…:) אני סוף סוף משתפת אתכם במנת הגמר שלי בתחרות בשלני הרשת של סוגת (זוכרים?). כאמור, הגעתי למקום השלישי, כשלמקום הראשון הגיעה רחלי מ"פשוט מבשלת" ולמקום השני הגיעה דפני מ"מטבחונט". לקראת הגמר, התלבטתי מה אפשר/צריך/כדאי להכין למנת גמר ולבסוף בחרתי את המנה הזאת שמשקפת את הטעמים ואת הצבעוניות שאני אוהבת באוכל. אלה לצד אופן הכנה קל. בסלט תפוחי עץ חמצמצים, גבינת פטה מלוחה וקוביות סלק מתקתקות שצובעות את כל מרכיבי הסלט בצבע מרהיב.

ניהנתי לקחת חלק בתחרות, ניהנתי מהאתגר והתרגשתי לראות את ההתגייסות שלכם, ההצבעות והפרגון ועל כך תודה ענקית!!!

המצרכים ל 4-6 מנות:

1 כוס לקט דגנים מסדרת 10 דק' סוגת (ניתן להחליף בחיטה, אך משך זמן הבישול מתארך לכ 40 דק')

2 סלקים מבושלים וחתוכים לקוביות בגודל ביס

2 תפוחי עץ גרנד סמית חתוכים לרצועות דקות

4-6 בצלים ירוקים, חותכים הן את החלק הירוק והן את הלבן

200 גרם גבינת פטה עזים חותכים לקוביות

לרוטב:

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

2 כפיות חומץ תפוחים

1 כף סוכר חום

1 שן שום

מלח, פלפל לפי הטעם

אופו ההכנה:

במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי הרוטב לרוטב אחיד

מבשלים את לקט הדגנים לפי הוראות היצרן, מסננים ומצננים

לאחר צינון מערבבים בקערה את הדגנים עם 2 כפות מהרוטב לספיגת טעמיו

מוספים את שאר מרכיבי הסלט, למעט הגבינה, ומוספים מהרוטב בהדרגה

טועמים ומתקנים תיבול

מוספים את גבינת הפטה ומגישים

הערה: ברגע שמערבבים את הסלט, הסלק צובע את כל מרכיבי הסלט בצבעיו. בתמונה המצולמת לא ערבבתי את הסלק והשתמשתי בחיטה של סוגת.

ועוד משהו: המתכון נמצא בקטגורית בריאותי בשל המרכיבים הנמצאים בו, אך יש לקחת בחשבון שהרוטב מכיל סוכר חום ודבש.

הצטרפו לדיון

  1. כמי שראתה את המנה בלייב, היא נראתה מעולה ואני בטוחה שהיתה טעימה 🙂 ברכות על ההגעה לגמר ומקווה שנהנית בספא 🙂

    1. anat_lobel says:

      תודה רחלי 🙂 וטרם הגעתי לממש את הזכייה בספא…….אך בטוח שיהיה מפנק…:)

  2. הצילומים מ-ה-מ-מ-י-ם. וטוב עשית שסוף סוף שיתפת אותנו במתכון הגמר. נראה מצוין 🙂

    1. תודה רבה יקרתי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close