- טעימונת - http://www.teimonet.co.il -

מאפינס שוקו- בננה עם שוקולד צ'יפס


[1]

לצורך הכנת המאפינס נדרשות בננות בשלות במיוחד. אלו לרב נמצאות אצלי במקפיא. לא פעם אנו רוכשים בננות שמבשילות במהרה וכבר אינן אטרקטיביות לאכילה. את הבננות הבשלות אני מכניסה למקפיא. לפעמים שלמות עם קליפתן ולפעמים מועכת אותן, מעבירה לקופסה ומאכסנת במקפיא. השימוש בבננות מתאים להכנת שייקים, לעוגות בננות, פנקייקס [2]או כמו במקרה הזה למאפינס שילדים אוהבים. השימוש במקפיא משייך גם את המתכון הזה לקטגוריית "הקפואים שלי [3]". אתם מוזמנים ללחוץ על הקטגוריה ולראות כיצד המקפיא הינו שותף מלא במטבחי. יש לציין, כי אם הקפאתם את הבננה עם הקליפה, צריך להמתין עד שהבננה תפשיר ואז יהיה ניתן לקלפה בקלות. הבן שלי (אוטוטו 4..), שמאוד אוהב לעזור לי במטבח, קיבל הפעם את משימת מעיכת הבננות ועשה זאת בהתמדה… אך התרשמתי שהשימוש במיקסר והכנסת כל מרכיבי המאפינס לקערה הגדולה, היתה עבורו חוויה מהנה אף יותר….

המתכון לקוח מהספר "בישולה" אחד הספרים הראשונים שרכשתי כשהתחלתי להתנסות בבישול. במקור המתכון הוא לעוגת בננה, אך הרבה פעמים העברתי את הבלילה לתבניות מאפינס ובכך הפכתי אותה לעוגות אישיות. הפעם החלטתי לגוון שוב ובאמצעות קמח תופח בטעם שוקולד של אסם, שקיבלתי להתנסות, הפכתי אותם למאפינס בננה בטעם שוקולד. הקמח מיועד בעיקרון להעשיר את טעמן של עוגות שוקולד. ולדברי היצרן, עם "הקמח התופח בטעם שוקולד" אין צורך לשנות את שאר מריכיב העוגה, הקמח החדש מחליף את הקמח התופח הרגיל ומעשיר את טעם השוקולד שבעוגה. אני אף חיזקתי את טעמי השוקולד באמצעות שוקולד צ'יפס שהוספתי.

משתמשים בתבנית עם 12 שקעים, אך כמות הבלילה מספיקה ל- 14 מאפינס.

המצרכים ל 14 מאפינס:

100 ג' חמאה

1 ורבע כוסות סוכר

2 ביצים

2 כוסות קמח תופח בטעם שוקולד אסם

1/2 כפית מלח

1/4 כוס חלב

4 בננות בשלות ומרוסקות במזלג

50 ג' שוקולד צ'יפס (כחצי כוס)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

ממיסים את החמאה (אפשר במיקורגל) ומעבירים לקערה

בקערת מיקסר מוסיפים תוך כדי בחישה את החמאה, הסוכר, הביצים, הקמח, המלח, החלב והבננות לפי הסדר

לאחר שמתקבלת בלילה יחסית אחידה, מפסיקים את פעולת לישת המיקסר ומערבבים פנימה, בצורה ידנית, את השוקולד צ'יפס

מרפדים את תבנית השקעים במנז'טים

יוצקים את הבלילה לתוך השקעים ומכניסים לתנור החם

אופים כ 20 -25 דק', או עד שמוכן

גיוונים: מחליפים את החמאה בכמות זהה של שמן קנולה

ניתן להשתמש בקמח תופח רגיל ובכך לוותר על טעם השוקולד

ניתן לאפות ללא השוקולד צ'יפס

  [4]