סלט כרוב אדום, גזר וחמוציות עם רצועות חזה עוף – גילגולו של סלט או לקחת למשרד

מאת ענת לבל
17 במרץ 2011

בשבוע שעבר נפגשתי עם חברותי היקרות לארוחת ערב בביתה של שירלי. אחרי שקבענו, קבענו מחדש, ביטלנו, ניסינו שוב לתאם לבסוף זה הצליח. במשך  כ 4 שנים חלקנו ארבעתינו open space אחד. שנים שבהן התחברנו, עברנו, חווינו והתקרבנו אף יותר. שנים שבהן מידי יום, היינו מפסיקות לכחצי שעה את כל ההמולה ומכינות יחדיו ארוחת צהריים (של בנות…), מפטפטות, עושות סיעור מוחות תוך כדי, מנסות להימנע מלענות לטלפונים וכו'. כך שאנו חייבות את המפגשים האלה, לפטפט, לקשקש, להתעדכן, להתייעץ ולספר, גם אם זה לא על בסיס יומי או במטבח קטנטן. לעיתים אנו נפגשות לסרט או הולכות לבר, אך אנו בעיקר אוהבת להיפגש ולאכול…איך לא? אז כמובן שבארוחת הערב הוגש אוכל של בנות, איך לא?… אתם יודעים… קישים, ירקות אפויים וסלטים, כל אלה לצד יין מבעבע, הכי בנות שאפשר…..

לשולחן גם הוגש סלט צבעוני ומרענן שכלל כרוב אדום, גזר וחמוציות שממש אהבנו לאכול. כששאלתי את שירלי על מקור המתכון, היא טענה שזה מהבלוג שלי. הופתעתי. "אני לא זוכרת שהספקתי לשלב מתכון לסלט כזה". אז הסתבר שהיא דיברה על המתכון לסלט עדשים ירוקות וגזר. כך היא זכרה אותו ואילתרה.

אז גם אני לקחתי את האילתור שלה ושינתי שוב. כן, כך מסתבר מתגלגל לו מתכון. לסלט הוספתי גם צימוקים ובהגשה הוספתי חזה עוף צרוב על המחבת. התוספת של העוף הופכת את הסלט, לדעתי, למנה שניתן לקחת למשרד לארוחת צהריים (כי לא לכולם יש במרחק הליכה מסעדות נגישות או אפילו סופר קרוב, כמו שלנו לא היה…). ניתן להכין בערב או לפני יום העבודה, ביחד עם הרוטב ולתת לסלט לספוג את הרוטב, מה שמאוד מחמיא לו. את העוף הצרוב ואגוזי הפקאן המסוכרים מוספים רק לפני שמתיישבים לאכול. יש לציין כי תוספת חזה העוף הינה אופציה משדרגת והסלט טעים גם בפני עצמו.

הפעם, אני מתוודה, ממש התעצלתי ורכשתי שקיות המכילות גזר מגורד וכרוב חתוך (שניתן למצוא במקררי הירקות ברשתות השיווק), מה שממש מזרז את תהליך ההכנה (ובכך הסלט הופך למתאים להכנה מהירה במשרד עצמו וכמובן גם לארוחת ערב מהירה בבית). לא יודעת מה איתכם, אך אני לא הפסקתי לאכול ממנו….

המצרכים לכ- 3 מנות:

3 כוסות גזר מגורד

3 כוסות כרוב אדום חתוך לרצועות קטנות

2 כפות צימוקים בהירים

2 כפות חמוציות

חופן אגוזי פקאן מסוכרים שבורים לחתיכות קטנות

3 חזות עוף (לשניצלים) צרובים על המחבת וחתוכים לרצועות (משרים את חזה העוף במרינדה או תבלינים, לפי הטעם. אני ערבבתי שמן שומשום, סויה, ומייפל. אפשר לגוון עם שמן זית, חרדל ולימון. צורבים את חזה העוף על מחבת פסים חמה מ 2 הצדדים עד שמוכן)

לרוטב:

1/4 כוס מיץ תפוזים

2 כפות דבש

1 כפית חרדל

1 כף סוכר חום

3 כפות שמן זית

1 כפית חומץ תפוחים (או רגיל)

מעט מלח

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב- רצוי במעבד מזון, לרוטב אחיד

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, למעט אגוזי הפקאן המסוכרים וחזה העוף

מוספים את הרוטב בהדרגה ומערבבים היטב, על מנת שיספג בכל מרכיבי הסלט

בהגשה מוספים את אגוזי הפקאן המסוכרים ואת רצועות חזה העוף  

 

 

 

הצטרפו לדיון

  1. בתור אחת שטעמה שני גלגוליו של הסלט, מענין איך יצא השלישי – התמונה מאוד מזמינה

  2. נראה מצוין.אהבתי את התוספת של חזה העוף. היידה שירלי. כן ירבו גלגולים שכאלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close