כנפיים בסויה ומייפל

מאת ענת לבל
13 במרץ 2011

בלי יותר מידי התעסקות, בלי הרבה שלבים או שעות במטבח מתקבלת מנה שגם הילדים אוהבים לאכול. (כן, כן, יחס הפוך בין מידת ההשקעה לבין פופולאריות המנה).מכינים את המשרה ומערבבים (לוקח כלום זמן…), מכניסים את הכנפיים לקערה ומוספים את המרינדה ואז למשך לילה שלם במקרר. למחרת, לאחר כשעה- שעה ורבע בתנור, הכנפיים מתקבלות עם מעטה קרנצ'י ובעלי גוון זהוב- שחום. מגישים לצד אורז או נודלס. ומאיפה המתכון לרוטב? רשימת המרכיבים צוינה מאחורי בקבוק של רוטב טריאקי קנוי שקיבלתי, קצת גיוונתי והוספתי וזה מה שיצא (מבלי להשתמש ברוטב הקנוי ומבלי לבשל את הרוטב…….).

המצרכים:

10 כנפי עוף נקיות וחצויות

למשרה:

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

6 שיני שום טרי כתוש

2 כפיות שמן שומשום

1 כף מייפל (האמיתי!!! ניתן להשיג ברשתות מזון ובחנויות טבע)

2 כפות סויה

1 כף סוכר חום כהה

1 כף שומשום (ועוד קצת לקישוט לאחר ההכנה)

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המשרה יחד היטב

מכניסים לקערה עמוקה את הכנפיים והמשרה יחדיו

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות

מניחים את הכנפיים על רשת צלייה (ראו תמונה שצילמתי במתכון לשניצל ללא טיגון של התבנית עם רשת צלייה- מאוד נוחה וקלה לשטיפה)

מכניסים לתנור החם

לאחר כחצי שעה, שהכנפיים משחימות, הופכים אותן לצד השני

ואופים עוד כחצי שעה- 45 דק', או עד שהכנפיים מוכנות ובעלות גוון זהוב- שחום ומעטה קרנצ'י

לקישוט אם רוצים מוסיפים עוד שומשום בהגשה

הצטרפו לדיון

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close