פנה עם פורטובלו,שמפניון, פסטו ופרמזן

מאת ענת לבל
17 בפברואר 2011

בסקר שקראתי לאחרונה* עולה כי המנה הפופולארית ביותר במסעדות היא פסטה (32%), אחריה שניצל (26%), המבורגר (15%) ורק אז סלט (13%). את הפופלאריות של השניצל במסעדות קצת פחות הבנתי אך את הנתון לגבי הפסטה, הבנתי לגמרי! כן, גם כאן מאוד אוהבים פסטות… אז הפעם בתפריט …פנה עם פטריות פורטובלו ושמפניון בשרניות במיוחד, יחד עם פסטו בזיליקום ופרמזן מגורד. האמת שיש הרבה מרכיבים עם האות פ' במנה, וכמעט שחשבתי לקרוא לה מנת פפפפש… (פסטה, פנה, פסטו, פורטובלו ושמפניון).

לגבי הפטריות יש הטוענים כי אין צורך לשטוף אותם אלא רק לנגב משאריות החול. אני מעדיפה לשטוף אך עושה זאת בסמוך להכנתן.   

המצרכים ל 2-3 מנות:

250 ג' חבילת פסטה פנה מחיטה מלאה (חצי חבילה)  

1 חבילת פטריות שמפניון חתוכות

3 פטריות פורטובלו חתוכות, ללא הרגלים

3 שיני שום מעוכים וחתוכים לרצועות

עלי תימין מ 5-6 ענפים

2 כפות שמן זית

1 כפית יין לבן

2-3 כפות פסטו ביתי מעלי בזיליקום

3-4 עלי בזיליקום טריים לקישוט (לא הכרחי)

צרור עירית חתוך דק, אפשר לגזור עם מספריים

מלח פלפל לפי הטעם

2 כפות צנוברים

גבינת פרמזן מגורדת לפי הטעם, ניתן לגרד עם קולפן ירקות למעין דפי פרזמן

אופן ההכנה:

על מחבת חמה קולים את הצנוברים למשך זמן קצר, עד שצבעם משתנה מעט

מסירים מהמחבת ומניחים בצד

מחממים במחבת שמן זית, מוספים את שיני השום והתימין ומטגנים קלות

מוספים את הפטריות ומבשלים עד שמשנות את צבען אך עדיין בשרניות

מוסיפים את היין הלבן ומעט מלח פלפל, מערבבים מעט ומסירים מהאש

בתום הבישול, מעבירים את הפטריות למסננת וכך נפטרים מהנוזלים שהצטברו במחבת  

במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן

בתום הבישול מסננים מהמים, ובעוד הפסטה חמה מוספים את הפסטו ומערבבים היטב

מוספים את הפטריות והעירית ומערבבים

מפזרים מעל את הצנוברים, את הפרמזן ורצועות הבזיליקום ומגישים חם

ועוד משהו: חברים, תחרות בשלני הרשת עדיין בעיצומה, אודה לכם  אם תקדישו דקה להצביע עבור המנה שלי, ניתן להצביע דרך הבאנר הנמצא כאן בצד ימין, תודה 🙂

* הסקר נערך על ידי אתר rest.co.il והתפרסם בשבועון לאישה

הצטרפו לדיון

  1. נפלא!!

    1. תודה תמר!!!

  2. כמו ציור נראית המנה שלך….
    מאמצת.
    תןדה
    חיה.

    1. מקסימה שכמותך!! תודה על הפרגון

  3. קריסטינה says:

    ואו…איזה מתכון נפלא…
    הרעיון לשם – מגניב..פפפפש….
    🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close